Segueix la mala ratxa d’Amàlia Vinyes a Xerès.

A falta de la prova final del penúltim meeting de la Supercopa Seat Leon 2010, el circuit de Xerès segueix sent gafe per a Amàlia Vinyes (Seat Leon Leon-Baporo Motorsport). A les dues primeres carreres, (7 voltes cada una) la pilot andorrana tan sols ha pogut acabar en la 18a i 13a posició respectivament, després de superar adversitats de tot tipus.
Malgrat tot Amalia pensa jugar demà la seva última carta per deixar la pista gaditana amb sensacions positives de cara a la cita final de l’esmentat certamen.

Els assajos lliures aquesta vegada han estat més llargs i esgotadors. Durant la jornada de dijous (dia 14) Amàlia va fer moltes proves per intentar solucionar el comportament del seu Leon que en algunes zones del traçat gadità no responia com ella volia. En les tandes habituals de 50’, celebrades el dia següent, van seguir les modificacions en la seva mecànica i els temps encara que bons no acaben de convèncer l’Amalia, aquest era el seu comentari al final: No estic del tot conforme amb el comportament del cotxe en algunes zones. S’en va més del que jo voldria, després de provar diverses solucions no acabo de trobar la millor, almenys és el que a mi em sembla ara mateix. Demà comença la part definitiva del meeting i espero haver encertat.

Malgrat tot, la pilot andorrana va iniciar la sèrie cronometrada convençuda de què rebaixaria els cronos de la jornada anterior, i el va aconseguir en el seu primer intent de tornada ràpida, fins i tot quedava una altra oportunitat, però en aquesta ocasió les coses no van sortir com ella esperava i es va quedar en la 11a posició, a 7 dècimes de la pole-position, una vegada més la igualtat va marcar els cronometrats del Leon, així ho comentava Amalia: M’hagués agradat estar una mica més endavant, sobretot pensant a tenir menys problemes en la sortida. Estic satisfeta amb el temps que he aconseguit, he quedat molt a prop de pilots que en altres ocasions em distancien més i fins i tot he quedat per davant d’uns altres que habitualment em superen. L’avís que m’han donat per passar-me els límits de pista potser m’ha descentrat una mica, de tota manera tot està en ordre per a les carreres que és on cal estar competitius al màxim.

A la primera carrera (7 voltes), Qualsevol esperança d’intentar remuntar es va esfumar a la mateixa sortida, just en aquest moment Amalia va notar un cop per darrere que la va treure de la pista, va aguantar el cotxe com va poder però quan va reprendre la carrera es trobava en la part del darrere del grup de participants. A partir d’aquí es va limitar a acabar i esperar tenir millor sort a la segona.
Però la situació tampoc no va millorar en la segona carrera (7 voltes). Aquesta vegada va ser la pilot andorrana la que es va sortir de la pista a final de recta, va seguir en carrera en uns condicions semblants a la de la prova anterior encara que en aquest cas fins i tot va poder millorar alguna plaça.
Amalia, molt contrariada al final de la jornada, comentava el que havia passat en les dues carreres: A la primera carrera m’han tret de la pista i en la segona he estat jo que m’he sortit després d’una bona sortida. Intentarem deixar el cotxe en les millors condicions per a demà i almenys intentar millorar en la carrera que falta. De moment les dues vegades que ha estat a Xerès els resultats han estat nefastos, a veure si la cosa canvia.

Com comentàvem, per a la jornada de diumenge (dia 17) a partir de les 11h20, es disputarà la carrera a 14 voltes, com a tancament de la tradicional visita de la Supercopa Seat Leon a Xerès.

Classificacions cinquè meeting Supercopa Seat Leon 2010 - Circuit de Xerès.
Entrenaments cronometrats.

1.-Marc Carol, 1’55.992, 2.-Miguel Toril, a 0.035, 3.-Norbert Kiss, 0.168, 4.-,Vitor Souto, a 0.182, 5.-Josep M. Dabad, a 0.244, ... 11.-Amàlia Vinyes, 0.761 . (Hasta 24 clasificados)
1ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 13’51.299, 2.-Miguel Toril, a 2.806, 3.-Pol Rosell, a 3.429, 4.-Josep Oriola, a 4.107, 5.-Oscar Nogués, a 7.250, ....18.-Amàlia Vinyes, a 25.128.
2ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 13’52.430, 2.-Miguel Toril, a 3.372, 3.-Pol Rosell, a 4.436, 4.-Oscar Nogués, a 5.430, 5.-Marcos de Diego, a 11.227, ....13.-Amàlia Vinyes, a 28.436.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF