Els campions de la Copa TT Andorra 2010 fan balanç..

Albert Cabanes (X-TREM), David Choy (PREPARATS) i Miguel Giró (SÈRIE) son els brillants campions de la Copa TT Andorra 2010. El campionat, sota la tutela de l’Automòbil Club d’Andorra, ha seguit una marcada tendència ascendent de participants, que han demostrat les seves habilitats a les quatre proves disputades, tres per als de la categoria de vehicles de sèrie, als comandaments d’uns vehicles amb unes prestacions de gran nivell.

Entre els protos de la categoria X-TREM, Albert Cabanes ha aconseguit el triomf després de guanyar en les tres carreres disputades. Així doncs, el pilot de Bissisarri repeteix aquesta temporada l’èxit de l’any passat tant en la seva faceta de pilot com d’organitzador, aquest és el seu comentari: El triomf a la Copa no ha estat fàcil, vam tenir moments molt complicats, sobretot a Arinsal, on vam haver de posar en pràctica tota la nostra experiència per aconseguir guanyar. En referència a la Challenge d’Andorra, no hi ha cap dubte, que és un motiu d’orgull que equips amb tanta experiència com els que han vingut aquest any a Sant Juliá reconeguin la prova com una de les millors en què han competit.

La categoria de PREPARATS ha estat, en opinió generalitzada dels presents a les diferents proves, la que més ha evolucionat i la més ajustada de la Copa TT 2010. David Choy ha estat el més regular i al final el que ha aconseguit un títol molt merescut, així resumia el seu pas pel certamen: L’inici no va ser prometedor, una quarta plaça a Ordino no era la millor posició per aspirar a estar entre els millors. La reacció a les dues proves següents va ser determinant, el triomf en ambdues arrodonit amb problemes dels nostres rivals ens va deixar a un pas del nostre objectiu. Malgrat tot quedava la prova més dura (Bissisarri) i... patim fins al final però vam poder celebrar el títol.

Miquel Giró, a la categoria SÈRIE, també va tenir a la regularitat com el seu millor aliat per alçar-se amb el triomf. Un triomf (Ordino) i dos segones posicions en les altres proves, van ser suficients per encapçalar la classificació al final del campionat, aquest era el seu comentari en saber-se campió una vegada acabada la competició a Arinsal: La categoria ha estat molt disputada. A cada prova ha augmentat la dificultat i Arinsal ha estat el punt culminant, les zones han estat extremadament tècniques i exigents, el treball fet pel meu copilot Albert ha estat formidable i sens dubte la seva experiència en el 4x4 ha estat determinant en l’èxit aconseguit.

La Copa TT Andorra 2010 ja és història i les parts implicades, Automòbil Club d’Andorra i pilots, ja es troben immerses a preparar la propera edició. A l’A.C.A., cerquen solucions que facin més atractiu el seu campionat (més proves, no tan concentrat,...) mentre que els participants es centren a implantar solucions tècniques per millorar la seva competitivitat.

Classificacions finals:
X-TREM:

1.-Albert Cabanes, 45 punts, 2.-Marc Ambor, 34 p., 3.-Eduard Aguilo, 20 p., 4.-Pere Ache, 16 p, 5.-Tony Baskill, 15 p.
PREPARATS:
1.-David Choy, 38 punts, 2.-Josep Bringué, 32 p., 3.-David Alonso, 30 p., 4.-Daniel Bringué, 28 p., 5.-Lluis Montserrat, 22 p.
SÈRIE:
1.-Miquel Grió, 27 punts, 2.-Joel Martinez, 25 p., 3.-Antoni Fuentes, 25 p., 4.-Xavi Prats, 22 p., 5.-Sergi Simó, 8 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF