L’Automòbil Club d’Andorra i la Copa TT compromesos amb el bosc.


La Copa TT Andorra 2010 que organitza l’Automòbil Club d’Andorra (A.C.A.) s’està consolidant entre els aficionats del Principat a més de tenir un gran auge entre els equips de l’especialitat dels països veïns. Aquest interès, unit a la inestimable col·laboració dels Comuns de les localitats on es dissenyen els recorreguts, estan configurant un campionat amb una gran projecció.

Cal destacar que les zones a superar pels participants es situen en llocs cedits per les corporacions locals, sempre en terrenys apropiats per a la pràctica d’aquest esport, com poden ser zones afectades per la construcció o abocadors de terres. Un exemple clar de la minuciosa selecció dels terrenys per part de l’Automòbil Club d’Andorra i els Comuns són les proves de La Rabassa (abocador), Arinsal (terreny cedit habitualment per a la pràctica d’especialitats Off road) i Ordino (terreny en què aviat es començarà a construir).

Un capítol a part mereix la X-Trem Challenge Andorra, la prova reina del campionat. Ubicada en la zona de Canolic, té un format més ampli i de zones variades, dissenyades en un 80% en terrenys privats. Només el reduït nombre d’obstacles marcats en zones de pedra molt lliscant o zones de roques, estan en terrenys públics, encara que per la seva morfologia l’impacte és pràcticament nul.

L’A.C.A., recupera les zones una vegada acabada la competició i efectua un rigorós seguiment del terreny durant l’any, s’ha pogut comprovar que l’entorn natural torna a la normalitat després del pas dels participants en un marge de temps mínim.
Aquesta vocació de respecte al medi natural permet seguir organitzant aquest tipus de proves que són l’eix sobre el qual gira el campionat.

Amb la inquietud de seguir vinculats al medi natural d’una manera positiva, l’Automòbil Club d’Andorra inicia una acció de neteja, en el bosc de Canolic, dissabte vinent (dia 23). Els participants de la Copa TT Andorra 2010 recolliran la runa (matalassos, rodes, ferros,...) que s’han pogut detectar a l’esmentat indret durant la disputa de la X-Trem Challenge Andorra.
L’experiència a moure’s per la muntanya dels participants i un vehicle equipat seran determinants al moment d’accedir a la runa abandonada.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF