Joan Vinyes-Jordi Mercader, un tandem nou en el WRC.

Joan Vinyes i Jordi Mercader han tingut experiències en ral·lis vàlids per al mundial en diverses ocasions però sempre en equips diferents, serà doncs en el RallyRACC, 46 Ral·li Catalunya - Costa Daurada on uniran esforços, al volant del Suzuki Swift S1600, per plantar cara als equips que competeixen de manera habitual en les proves del Campionat del Món Junior (J-WRC).

Encara que els vehicles de competició han començat la seva activitat aquest matí amb la disputa del shakedown, els equips estan en el parc d’assistència de Port Aventura des de principis d’aquesta setmana ocupats en les tasques habituals de les jornades prèvies a l’inici de la carrera. De la mateixa manera que els pilots han viscut dues jornades molt denses (19 i 20) reconeixent les característiques de les especials. Per al pilot de Suzuki aquests dies d’inspecció de les cronometrades s’han desenvolupat amb absoluta normalitat, aquesta eren les seves paraules: En general el recorregut és conegut per els què any rere any hem estat en el Catalunya. En el meu cas, exercint les funcions de cotxe “zero” en anteriors edicions, hi haurà diferències notables, la principal és que l’any passat, per exemple, no podíem fer notes i per tant el copi es limitava a seguir el road-book. Pel que fa als trams de velocitat mixtos, crec que seran divertits. Anar amb suspensions i rodes de terra sobre asfalt..., caldrà encertar amb l’estratègia per a no quedar-se sense rodes a meitat del bucle. Veurem que passa.
Malgrat la incertesa que genera el nou escenari, Vinyes està molt satisfet del rendiment de seu Suzuki en el test previ que ha realitzat, en condicions semblants a les comentades: El Swift, ens ha mostrat algunes reaccions desconegudes fins al moment, de tota manera el seu comportament segueix sent molt noble i en general fàcil de controlar. Avui hem aprofitat el shakedown, que també era mixt, per seguir el procés d’adaptació. A partir de demà les coses van seriosament i no hi ha opció a dubtar. Tinc moltes ganes de començar.

Per a aquesta primera jornada del RallyRACC 2010, l’organització ha previst un bucle de tres especials que s’hauran de superar dues vegades. Terra Alta (35,94 kms.), La Ribera (14,97 kms.) i Les Garrigues (17,28kms.), són les referides especials, La Ribera és tota sobre terra mentre que les altres dos són mixtes.
El recorregut previst per a aquesta primera etapa té un total de 573,50 kms., dels quals 136,38 kms., seran de velocitat. La jornada s’iniciarà a les 7h30 del matí i el primer cotxe arribarà al parc tancat de Port Aventura a les 18h38.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF